Anja Atulya

Vedic Art verrijkt en vervult mijn leven, zowel door het geven van de cursus als het schilderen. Misschien is de grootste magie van de stappen dat wat je leert tijdens het schilderen
doorwerkt in je dagelijkse leven, Vedic Art een echte levenskunst!

Get out of your own way! 

Van huis uit Rooms Katholiek, loopt de interesse in bewustzijn als een rode draad door mijn leven met leraren als Osho, Jan Koehoorn, Mooji en Moeder Meera. Hier sluit Vedic Art naadloos op aan want ook dit is een ontdekkingsreis in jezelf d.m.v. creativiteit.

Een van de oeroude Vedische geschriften de Upanishads zegt dat zelfonderzoek beoefenen de weg is naar verlichting.

Voor mij betekent dat met de stroom meegaan in plaats van mij ertegen te verzetten. Zowel in mijn schilderen als in mijn dagelijkse leven. Hoe meer ik het proces zijn gang kan laten gaan zonder het te willen dirigeren, hoe meer wondertjes er gebeuren, het is als Osho zei; get out of your own way!

Het atelier 

Nadat ik net gestart was met Vedic Art ben ik 3 zomers naar het Zweedse eiland Öland gereisd waar Curt Källman en andere Zweedse leraren les gaven in Vedic Art.

We stonden daar met zo’n 40 man in grote schuren te schilderen en dat was heel gezellig en vooral ook erg inspirerend. Curt liep dan de deelnemers af en gaf een ieder feedback en advies.
Een van de dingen die hij tegen mij zei was; “Jij gaat thuis schilderen en dat zul je heel prettig vinden.” En dat klopt, ik schilder in mijn kleine atelier en voel me een gelukkig mens waarbij ook in mijn eentje de creativiteit stroomt!

Öland 2008 barn Swibo
Öland 2010 barn Swibo