Luminous Vedic Art Anja Atulya

Nederlands English

Öland - Zweden

Kingdom of Love 120-90cm 2011 DelftDe Magie van Öland

Öland is een van de energetische krachtplekken op deze aarde zoals Findhorn en Stonehenge in Engeland, op dit soort plaatsen wordt je hoofd vanzelf stil(ler).
Naast de stilte is het ook magisch om met tientallen mensen tegelijk te schilderen, je kunt van elkaar leren en elkaar inspireren.
Op dit eiland woonde Curt Källman met zijn familie, helaas is Curt in december 2010 overleden. Zijn zoon Johannes heeft de leiding overgenomen en geeft alle cursussen samen met zijn familie en enkele andere Zweedse leraren zoals de Zweedse schilderes Nina Jacucci. (zie foto)

Er zijn 3 soorten cursussen,
de basis, de vervolg en de leraar cursus.

Deze lopen van zaterdag tot zaterdag en worden gegeven in drie “barns”, grote schuren met veel ruimte en licht, waar in de winter de koeien staan.
Tijdens de basiscursus en de leraar cursus zijn er vaste lestijden.
In de vervolgcursus wordt je iedere dag geïnformeerd over wie er de volgende dag de teacher zal zijn en hoe laat er eventueel Nina Jacuccilessen zijn. Zijn er geen lessen op de agenda dan loopt de leraar/lerares een voor een de cursisten af en staan ze je met raad en daad bij. Je hebt als cursist tenminste 3 plekken om je canvas op te hangen, twee ezels en een groot bord tegen de muur. Hierdoor kun je desgewenst met 3 doeken tegelijkertijd bezig zijn. Wanneer de verf op een doek moet drogen kun je verder gaan met de twee anderen, je kunt ook gaan buurten voor gezelligheid en inspiratie, of relaxen met een beker koffie of thee op het grasveld in de luie stoelen.

Schilder benodigdheden:
Vlakbij de barn Swibo is een de winkel, daar kun je alles kopen wat je nodig hebt, het is alleen wel wat duurder dan in Nederland. Op Öland wordt op canvas gewerkt, dit is daar ook te koop per meter,
Het grote voordeel  van los canvas is dat je het opgerold mee naar huis kunt nemen en je kunt er ook mee spelen, je kunt het in water leggen of kreukelen wat bijzondere effecten oplevert of aan de waslijn te drogen hangen.

Curt KällmanDe beste tijd voor de Nederlanders:

De maanden juni en juli zijn de Barns overvol daar de Zweden dan vakantie hebben.
De beste tijd voor de Nederlanders zijn de eerste twee weken van juni of de maand augustus en met name de laatste 2 weken, dan is er ruimte zat en de prijzen zijn het laagst! 

Voor meer informatie email contact@vedic-art.nl

Of email direct naar: johannes@vedicart.com